Khutbah Idul Fitri Bahasa Jawa Bikin Jemaah Menangis, Topik Silaturahmi

Berikut ini adalah contoh teks khutbah idul fitri bahasa jawa yang dapat bergema di tengah jemaah.

Karena khutbah Idul Fitri dilakukan setelah salat Idul Fitri, maka diperlukan persiapan yang matang agar isi khutbah dapat tersampaikan dengan baik.

Khutbah Idul Fitri dalam bahasa Jawa merupakan ciri khas orang Jawa, sehingga bahasa yang mereka ucapkan mudah dipahami oleh jemaah dan membuat hati mereka berlinang air mata.

Contoh teks khutbah idul fitri bahasa jawa dalam artikel ini adalah ‘Silaturahmi Ing Swasana Pandemi’.

Berikut contoh teks khutbah Idul Fitri dalam bahasa Jawa seperti dilansir 1suara.com di insuriponorogo.ac.id.

Sebelumnya, alangkah baiknya di baca terlebih dahulu teks khutbah ini. Karena teks khutbah ini bisa saja ada kesalahan oleh kami jadi mohon di baca dulu sebelum kalian pakai untuk khutbah nanti. Terima kasih, dan simak berikut ini!

Baca Juga : 10 Aplikasi Ramadhan Terbaik, Bikin Ibadah Puasa Jadi Nyaman

Artikel Terkait :

Khutbah Idul Fitri Paling Menyentuh Hati 2022, 1443 H

Khutbah Idul Fitri Tentang Kematian dan Mengingat Dosa

Khutbah Idul Fitri Sedih, Mengharukan Tema Tentang Orang Tua

Khutbah Idul Fitri PDF 2022, 1443 H Link Download Tema Terbaru

Download Khutbah Idul Fitri 2022 1443 H, Kumpulan Ceramah

Download Khutbah Idul Fitri 2022 PDF 1443 Hijriyah

Khutbah Idul Fitri Singkat Teks Khotbah Buat di Rumah Dengan Keluarga

7 Aplikasi Khutbah Idul Fitri Terbaik dan Khutbah Gratis Lainnya Android

Kumpulan Materi Khutbah Idul Fitri 2022 PDF 1443 Hijriyah

Khutbah Idul Fitri Bahasa Jawa Topik Silaturahmi

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، وَبِهِ نَسْتَعِيْنُ عَلَى أُمُورِ الدُّنْيَا وَالدِّينِ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ أَشْرَفِ الـمُرْسَلِينَ وَعَلىَ آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْـمَـعِينَ، أَمَّا بَعْدُ

Takbir 9x

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Tansah ningkataken taqwa Allah SWT. Kita tansah nindakake sing paling apik, netepi kabeh dhawuhe lan nyegah campur tangane. Mugi-mugi panjenengan sedoyo dados ewonan muttaqiin ingkang pikantuk kamulyaning Allah SWT.

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Kita nembe ninggal rembulan ingkang mulya kebak kabecikan lan kathah berkah lan ganjaran ingkang kathah. Ngaturaken pangapunten dhumateng Allah SWT, dumateng para kawulanipun ingkang sampun nglampahi ibadah ing wulan punika. Wulan Ramadhan ingkang pantes dipun wastani wulan HABLUM MINALLAH, wulan ingkang ngraketaken sesambetan kula kaliyan Allah SWT.

Ing wekdal punika kita mlebet ing Syawal, wulan penyempurnaning amal sae ing wulan Ramadhan. Pramila wulan punika kedah dipun wastani WULAN SILLATURROHIM, WULAN HABLUM MINANNAS kangge nguwataken tali silaturahmi.

Dawuhipun Gusti Allah SWT. Q;S. An-Nisa’ , ayat 1:

وَاتَّقُوا اللّٰهَ الَّذِيْ تَسَاۤءَلُوْنَ بِهٖ وَالْاَرْحَامَ

“Lan wedia sira kabeh marang Gusti Allah SWT, kang kanthi asmane, sira kabeh padha butuhne antarane siji lan sijine lan sira kabeh padha nyambung paseduluran” (Q.S. An-Nisa’ : 1).

Baca Juga : Aplikasi Tadarus Al-Quran Ramadhan Terbaik 2022

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Syawal taun iki beda karo Syawal sadurunge. Jer Taun iki, manungsa sing padha berjuang kanggo nglawan wabah penyakit sing nyebar ing saindenging jagad.

Ing tengah-tengah fad iki, luwih becik ora ngliwati garis wilayah lan manggon kanthi tentrem ing wilayah utawa wilayah sampeyan dhewe.

Dipun dawuhaken wonten ing setunggaling hadist Nabi, menika artinipun:

“Dipun riwayataken saking Dewi ‘Aisyah RA, bilih Rasulullah SAW paring dhawuh ‘Yen ana wong kang ketekanan wabah banjur dheweke gelem tentrem ana ing daerahe kanthi sabar lan ngarep-ngarep ganjaran saking Gusti Allah, jer dheweke ngerti yen sak temene ala wae kang ngenani dheweke iku kabeh wus den tetepaken deneng Allah SWT, mangka wong mau bakal pikantuk ganjaran kang madhani ganjarane wong kang mati syahid (HR. Bukhari).

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Ngelingi kahanan sing kosok baline, pentinge Shilla Turohim ing dina Riyadin lan kahanan Pati Ireng nganti saiki ora ilang, mula kudu dipikir lan tumindak kanthi wicaksana miturut prioritas ‘Aham fal Aham’. Utamakan sing luwih penting tinimbang sing penting lan sing penting tinimbang sing kurang. Cara iki luwih apik lan wicaksana.

Dipun dawuhaken wonten ing kitab Nadzmud Duror, menika artinipun:

“As-Syekh Ibrahim bin Umar bin Ali bin Abi Bakar al-Biqa’i, paring dhawuh ‘Naliko ana wong kang sehat akale, dheweke dhisikake sing luwih penting ing antarane sing penting ana ing sadhengah urusan, sahingga dheweke isa milah-milih ing antarane perkara apik lan apik, mangka wong mau dherekna. (Nadzmud Duror : VII/254).

Dadi, miturut prinsip ‘ahampalham’, apa hukum wajib dicabut saka wajib, perkara wajib diangkat saka perkara sunnah, lan perkara sunnah saka fadlo’il.

Baca Juga : Aplikasi Kalender Imsakiyah Ramadhan 2022/1443H

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Yen kita nemokake bagean pesenan lan bagean larangan liyane, luwih becik dihindari.

Ulama’ ahli Ushul ngendika’aken, artinipun:

“Yen ana perkara kang dadi perselisihan, antara hukum haram lan hukum wajib, mangka kudu den hukumi haram, ora keno dihukumi wajib. Jer ngreksa saking kerusakan iku luweh penting tinimbang ngupadi anane kemaslahatan” (Fi Anwa’il Furuq : VIII/281).

Contone, aku dolan-dolan karo Id kanggo sadangsana, sing siji dipesen amarga bentuke menik Shilla Turohim, nanging sing liyane dilarang amarga mbebayani nalika pandemi iki. Mula, luwih becik njaga Shilla Touromi lan ora nindakake bisnis amarga ngindari Mapsada luwih nyenengake tinimbang ngupayakake eksistensi Masala Heart.

Mangga kita sami tafakkur lan tadzakkur wontenipun dhawuh dalem Allah SWT wonten ing Surat al-Isra’, ayat 29 :

وَلَا تَجْعَلْ يَدَكَ مَغْلُوْلَةً اِلٰى عُنُقِكَ وَلَا تَبْسُطْهَا كُلَّ الْبَسْطِ فَتَقْعُدَ مَلُوْمًا مَّحْسُوْرًا

“Lan sira aja andadek’ake tangan sira den banda ana ing gulu sira, semono uga aja bukak kelawan sekabehe bukak, mangka sebabe sira bakal tuna lan nelangsa” (Q.S. Al-Isra’ : 29).

Ora ateges ora bisa ndhelikake, mung ateges lawang ditutup, wong lagi nesu, nanging obrolan dilarang. ukuran meja; Lan ati-ati.

Ma’asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Mugi-mugi kita tansah pinaringan pangayoman lan kaberkahan ing ngarsanipun Allah SWT. Dipun paringi istiqomah lan istiqomah islamiyah ingkang ajeg ing swasana manapun. Amin.

Asalamualaikum Waramatulahi Wabarakatu

Baca Juga : Arti Marhaban Ya Ramadhan, Sering di Ucapkan Saat Menjelang Puasa

Akhir Kata

Nah itu adalah contoh teks khutbah idul fitri bahasa jawa untuk referensi. Terima kasih sudah mengunjungi artikel ini dan semoga bermanfaat.

Artikel Lainnya :

Aplikasi Frame Idul Fitri 2022 Terbaru Untuk Android

6 Aplikasi Edit Video Ucapan Idul Fitri 1443 H Kekinian

13 Masakan Favorit Hari Raya Idul Fitri Yang Tidak Boleh Ketinggalan

5 Aplikasi Edit Foto Ucapan Idul Fitri, Praktis dan Gratis

Kumpulan 25 Link Twibbon Hari Raya Idul Fitri 2022

Kumpulan Materi Khutbah Idul Fitri 2022 PDF 1443 Hijriyah